Friday, January 9, 2015

Loppurysäys.

Niin se aika taas pompsahti ja hujahti, enkä muistanut/tajunnut/jaksanut missään välissä näitä jyjuja tänne bloggailla. Kiitettävästi silti kyllä oon onnistunut pysymään ajan tasalla, vaikka aloituksista kyllä näkee päivän jolloin on vähän väsyttänyt.

Heti ekana olikin rääpälemäinen aloitus junasukkia, jotka lievästi sanottuna eivät edenneet. Lankana Yarngrimoiren merinoalpaca, näitä teen 2 paria saadakseni sen 50g täyteen.


Sitten löysin tuttavan kautta Saroyan-huivin, jonka hän teki joulun alla ja ihastuin malliin. Vielä enemmän tykästyin neulomaan tätä ja vaikka värit vähän aiheuttaa ristiriitaisia tunteita (ne on aika knitpron symphonyn värit!), Casbahin tuntu on aina silkinpehmoinen. Tästä voi hyvinkin tulla mun lempi-jyju ja ainakin aion tehdä ohjetta isomman ja hyödyntää lankaa mahdollisimman paljon. Onneks ohjeet oli mahtavan selkeät muokkaamiseenkin.


 Merlettossa käydessä näin siellä malliksi neulotun angorapipon Rowanin Angora Hazesta ja se oli niin unelman kevyt ja pehmeä, että iski välitön pakko saada! -fiilis ja rohmusinkin viimeisen värin tätä vihreää itselleni. Ja voi perhana angoraa on raivostuttava neuloa, mutta lopputulos on kyllä aika pirun ihana! Ikävä kyllä 25g/137m eivät riitä täyttämään Jyju-kriteereitä, joten kerin valmiiksi Madelinetoshin Tosh Merino Lightia ja teen pipolle kaveriksi kämmekkäät. Vähän harmittaa, etteivät värit ole enemmänkin sävy sävyyn, mutta aina ei voi onnistua.


Tässä todnäk ensimmäinen valmistuva työni, nopeasti etenevä altounyan-kauluri, jonka jo kertaalleen neuloin puoleen väliin, kun tajusin ohjeen 110 silmukan olevan epämukavan iso mun makuuni, joten purkuun meni ja vähensin 20s, mikä ei pahasti ohjeen toteutumiseen vaikuttanut, yhteen ruttuväliin jää pari ylimääräistä silmukkaa, no big deal. Lanka on magic yarn ball -vaihdosta ystävältä saatu Artesanon Aran ja se on niiiiiin paksu ja niiiiiin pehmeä ja niiiiiiin lämmin! Harmi vaan, että yksi kerä ei riitäkään tähän, saatan jopa haluta ohjetta korkeamman kaulurin, joten piti laittaa tilaukseen toinen kerä tätä vielä.


Ostin taannoin Fyberspatesilta Vivacious DK lankaa yhden vyyhden värissä Deep Forest ja täytyy sanoa, että vähän petyin. Tää olikin enemmän turkoosiharmaa kuin odottamani, no, syvän metsäinen sävy ja Ravelrynkin kuvat antoivat vähän muuta kuvitella plus ne ennakko-odotukset, mitä Vivacious 4 plyn ihanat Sea Greenin sävyt aiheuttivat! Mutta sitten onneks lanka taipuikin mun mielessä aivan täydellisesti Nola Cloche -pipoon, jonka tekemisen apinoin kaveriltani myöskin.


Meinasin, että olisi aika itsetuhoista ottaa enää mitään kovinkaan isoa neuletta projekteihin mukaan, mutta selattuani päämäärättömästi Ravelrya törmäsin Aivan Täydellisen neuletakin ohjeeseen, nimittäin Palidaeen. Vähän uhkapelillä heitin aloituksen puikoille Pohjan Akkana, mutta laskelmieni mukaan tän pitäis toimia ja aina voi sovittaessä vähän ruukata jos kovin huonolta alkaa näyttää.


16. ja 17. jyjuni ovatkin sitten sukat, kaksi paria siis. Neulon näitä ihan vaihtelun ja virkistyksen vuoksi samaan aikaan, vuorotellen molempia sukkia. Sukat on mun akilleen jänteeni, pahin ongelmani neulomisessa, tuntuu nimittäin olevan äärimmäisen vaikeaa neuloa se toinen sukka, kun ensimmäisen oon saanut valmiiksi. En oikein välittänyt kahden sukankaan neulomisesta samaan aikaan. Lankana vähän Yarngrimoirea, Keesiä, Heritagea ja keltainen sipulein itsevärjäämäni Fabel.


Siinäpä ne taas. 18. Jyjuni onkin Veera Välimäen suunnittelema Maasälpä-huivi, mutta aloitan sen vasta sunnuntaina. Päätin myös säästää 19. ja 20. jyjujen aloittamisen myöhemmälle, sillä iski akuutti ideapula ja toisaalta voi olla, että ennen huhtikuun loppua keksin jotain tarpeellista neulottavaa äkkisiltään.

Saa nähdä neulonko jatkossa järjestyksessä jyjuja samaa päivätahtia, vai neulonko vähän mitä lystää, milloin lystää, yrittäen saada valmiiksi osaa. Saa nähdä, fiiliksen mukaan menen, että pysyykin fiilis yllä tähän.

1 comment:

  1. Noi sun haalimat langat on kyllä niin herkullisia että oksat pois. Iskee lankakateus!

    ReplyDelete