Wednesday, June 3, 2015

Loput värjäilykokeilut.

No niin, sain kuvattua työn ja tuskan kanssa loputkin värjäämäni langat. Tuska tuli turkooseista, joiden kanssa jouduinkin sitten lopulta turvautumaan gimpin apuun ja yksi lanka jäi silti kuvatta, koska en vain saa sitä oikeaa väriä esiin vaikka kuinka kameran asetusten ja parinkin kuvanmuokkausohjelman kanssa leikin, omillani ja neuvojen kera. Ei niin ei. Ihana sävy se kyllä on, kamera ei vaan osaa päättää onko se sininen vai vihreä(itsekään en ole keksinyt sille muuta kuvaavaa termiä kuin karibianmerensininen, sellainen syvimpien laguunien ihana sinivihreä).

Mutta tässäpä ne, joista onnistuin ottamaan kuvat.

Neljä ensimmäistä ovat jälleen 100g vyyhdiksi yhdistettyä Fabelia. Tämäkään ylempi lanka ei oikein osaa päättää, onko se punaisempi, hieman burgundymainen lanka, kun valo tuo siinä esiin niin voimakkaasti tuota violettia, kun hämärämmässä sisävalossa se on punaisempi. Paljon on opittavaa kuvaamisessa!
Sitten vielä pari herkullista 100g Baby Merinoa. Epäonnistuneista värjäyksiä, joista tuli toisella kattilakierroksella hauskoja kokeiluja.
Siinäpä ne! Toivottavasti innostun vielä lähiaikoina värjäämään uusilla väreillä, olisi hieman Fabelia ja Alpacaa jäljellä ja tulossa paksumpaa Extra Fine Baby Merinoa, josta toivon itselleni paljon ihanan värisiä huivilankoja muhkeampiin huiveihin.

1 comment: