Saturday, May 30, 2015

Värjäilykokeiluja.

Mitäpä muuta lankafanaatikko voisi rakastaakaan enemmän kuin värjätä sitä myös itse? Tähän mennessä olen värjännyt kahdesti, surkean vähäisellä määrällä kool-aidia sekä vähintään yhtä rajoittuneesti pastaväreillä. Paria väriä, paria lankaa.

Nyt tämä kolmas kokeilu tapahtui jo sentään ihan happoväreillä, joita oli riittävästi vaikkakin yhä vain rajallinen määrä (voi kyllä, lisää on jo tulossa, pohjalanka vain loppuu kesken!) ja olenkin kyllä hirveän tyytyväinen.

Osa roikkuu kuivumassa vielä paraikaa, mutta tässä kasa juuri vyyhdelle kieputettuja lankoja. Osa on vähintään mielenkiintoisia kokeiluja, osa jopa ihan onnistuneita värejä - muutama ihan suoraan purkista tuleva värikin. Käytössäni oli siis Dharman väreistä True Black, Caribbean Blue, Bright Aqua, Fluorescent Fuchsia, Electric Violet ja Blazing Orange.

Ja koska halusin ihan oman langan, halusin sille myös nimen ja nopean ja tehokkaan, luottoaivoriiheni #neulonta-kanavan avulla, mulla oli pian nimi langalleni. Hukkalanka! Se on niin täydellinen, aivan kerrassaan osuva nimi juuri mun langalle, ai että!

Mutta suoraan kuviin, ilman turhia höpinöitä. Kuvatulva on kamala, mutta eiköhän jokainen tänne eksynyt ole sen verran samoilla aalloilla, että kestää sen! ;)

Ensimmäisenä kasa alpakkaa, pohjana Garnstudion Drops Alpaca, tein näistä 100g vyyhtiä. edit: nämä neljä ensimmäistä Alpacaa olivat tosiaan alunperin keltaisia, siksi sain yhden vihreänkin.
Seuraavana sw-merino, joista osa on yhä kuivumassa. Pohjana Garnstudion Baby Merino ja nämä myös 100g vyyhtejä. Harmillisen paljon solmuja, siis katkokohtia, näissä 50g kerissä, koska sitten niitä on 100g vyyhdessä jo aika monta.
Nämäkin samaa merinoa.

Tässä kaksi Garnstudion Fabelia 100g vyyhdeillä, ensimmäiset ja toistaiseksi ainoiksi jääneet monivärjäyskokeiluni. Kivaa oli vaikka vähän metsään meni! 

Ja sitten lopuksi 50g vyyhtiä Fabelia.

 Siinäpä kaikki tältä erää, eivät tule jäämään viimeiseksi kyllä, niin kivaa touhua tuo värjäily on. Ja yritän muistaa myös kuvata nuo myöhemmin kuivuvat ja blogata niistäkin. Olisihan tässä paljon muutakin, mitä pitäis muistaa blogata, josko tämä vähän auttaisi niidenkin suhteen.4 comments:

 1. Aikas herkkuja värejä!! :)

  ReplyDelete
 2. Ihania! Pitäis ottaa vihdoin itteeki niskasta kiinni ja kokeilla värjäystä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa ehdottomasti! Mäkin montaa asiaa nytkin vähän jännitin etukäteen, että pilaanko vain lankaa kokeiluillani, mutta kyllä niistä aina jotain tulee. Ja jos ei muuta, niin saa paljon mustaa lankaa kun peittelee mokiaan :D

   Delete