Sunday, July 5, 2015

Toe-up Sock With A Difference.

Aika rikkoa blogihiljaisuus. Ei sillä, ettenkö neuloisi, mutta kun en edelleenkään malta neuloa loppuun asti yhtä työtä. Yksi kauluri odottelee enää päättelyä ja liotusta/pingotusta. Sain nyt edes nämä yhdet sukat tehtyä ja viimein kuvattuakin, nyt niitä kehtaa käyttääkin!

Päätin tosiaan osallistua Tour De Sockiin, vaikka kävyillehän se meni. Ei ole tämän pienten lasten äidin ajankäytönhallintaa ja aivokapasiteettia just nyt tarkoitettu TdS:n tahtiin. Sukat kaatuvat huonoihin puikkovalintoihin, pikkuvirheisiin, epätoivoon ja kiukunpuuskiin. Kun tasan mikään ei onnistu! Tarvitsin siis kahden epäonnisen kierroksen jälkeen rutkasti onnistumisen tunnetta, ja neuloinkin ihan suht kivuttomasti parin perussukkia.
Nämä ovat oikeastaan ihan tavalliset varpaasta varteen neulotut perussukat, mutta kuten sukkien nimikin (otsikko) kertoo, niissä on pieni juju. Ihastuin TdS:n ensimmäisen kierroksen sukkien kantapäähän, joka oli neulottu niin, että kiilalisäykset tulivat sukan pohjaan. Sport-langasta se istui kantapäälleni täy-del-li-ses-ti! Etsin siis samantyyppisen ohjeen ohuemmalle langalle ja tässähän Ravelry palveli ja löysin tämän sukkamallin.


Aluksi en ollut aivan varma, pidinkö näistä fingering-vahvuisena. Kantapää tuntui olevan vähän miten sattui jalassani, mutta kun sujautin sukat jalkaani, tuntuivat ne todella mukavilta. Aivan kuin sukissa ei olisi kantapäätä lainkaan! Nousi kyllä tiimalasikantapään rinnalle lempikantapäämalliksi. Luulen myös, että voisin seuraavissa sukissa aloittaa kantapään kiilalisäykset vajaa sentin aiemmin, josko se nykäisisi tuota kantalappua vähän parempaan kohtaan.Lanka on muuten itsevärjäämääni Fabelia. Tein pienen teknisen virheen ja neuloin sukat yhtä kyytiä 100g kerältä, kun olisi pitänyt jakaa ne alkuperäisiin kahteen kerään, nimittäin langan katkeamiskohta tuli juuri tuossa juuri kiilakavennusten kohdalla ja lopputuloksena tähän sukkaan tulikin eteen yksi turkoosi laikku ja taakse oranssi, kahden paksumman raidan sijasta. Ei onneks paha moka, mutta voisi ensi kerralla välttyä siltäkin helposti.Lanka: Itsevärjätty Fabel, eli Hukkalankaa! 

Nyt onkin sitten menossa TdS:n neljäs kieppi, eikä mulla ole edelleenkään yhtiäkään sukkia itse kilpailuun valmiina. Nämä helmisukatkin nyt neulon, mutta diskattavaksi tarkoituksella, sillä halusin sukan joka jopa istuu jalkaani. Sen saavuttamiseksi oli pakko vähentää silmukkaluku 54:ään kapean koipeni takia ja samaan syssyyn muutin hankalan aloituskohdan ihan tavanomaiseksi silmukanluomiseksi.

Kauhea sukanneulontamania tästä kyllä seuraa, ja vaivaisten kahden sukkaparin omistajana kyllä toivon putken jatkuvan!

No comments:

Post a Comment