Friday, July 24, 2015

Lisää lankaa!

Ja sen värjäilyä!

TdS tuli ja jo myös meni mun osaltani, valmiiden sukkien saldo: 1, eivätkä olleet kisasukat. Keskeneräisten sukkien saldo: yli 6. Ei mennyt ihan niin kuin ajattelin, mutta kivaa oli! Nyt vaan jonkun pitäisi neuloa niin nuo muutamat aloittamani TdS-sukat valmiiksi, että niiden inspiroimat muut sukka-aloitukset.

Puhumattakaan kaikista muista mun keskeneräisistä. Tiedän mitä teen loppuvuoden...

Ennen armotonta wippien kimppuun hyökkäämistä, oon taas värjäillyt hieman lankaa. Ja voi pojat, kun tulikin taas kivoja! Kai saa omakehu vähän haista? Ei vaan, noi ihanimmat syntyi kyllä ihan puolivahingossa, moukan tuurilla ja lankajumalten suopeudella. Eli tähän väliin ihan simppelisti vaan kuvatulva!

Yllä olevat kahdeksan tsipaletta olivat vaaleita kainuunharmaksia, lanka johon olen erittäin tykästynyt. Niitä tosiaankin on kahdeksan lankaa, vaikka muutamat värit näyttävätkin tosi samoilta, kun aika peräkkäin näitä samoihin liemiin laitoin. 

Värjätessä katosi lankojen ihana rasvaisuus, toivon voivani sen jotenkin myöhemmin vielä palauttaa. Ainakin osasta olen tekemässä villiksiä, ne tulee kuitenkin lanoliinitettua, mutta jospa sama käsittely toimisi mahdollisiin asusteisiinkin. Nyt lanka nimittäin aiemman pehmeän rasvaisen tuntunsa sijasta on kova ja pistelevä ihoani vasten. En silti menetä toivoani! 


Yllä olevat, kuten myös alempana, ovat Dropsin Merino Extra Finea, oikein mukavan pehmeää dk-vahvuista sw-merinoa. Meinasi vihreät viedä mennessään tällä kertaa, kun niitä oli niin hauska sekotella kun viimeksi multa puuttui keltainen ja puhdas sininen.

Alempana muutamia vähän erikoisempia värjäyskokeiluja, pari vain lähinnä käytin eri väriliemissä niin että väristä tuli todella epätasainen ja muutamaa käytin useammassakin liemessä. Ja tietty mun piti kokeilla myös roiskia "speckled" tyylilläkin lankaa, mutta yritin saada myös jotain pohjaväriä kun valkoinen ei oo mun juttuni, mikä niissä yleensä on. 

Aika kivoja ylläreitä sieltä värikattilasta kyllä nousi!

Seuraavat kolme lankaa ovat loput värjäämättömän Dropsin Alpacani, joista osa lensi kuivuttuaan uudelleen värjättävien pinoon. Näihin jää kyllä tosi herkästi ihan liian hailu väri mun makuuni, pitää miettiä koitanko syventää vai heitänkö jotain ihan muuta väriä päälle - esim harmaata. Ihania murrettuja sävyjä kyllä alpakkaan saa sitten parhaimmillaan! 
Alla olevat kolme ovatkin sitten liukuvärjäilykokeiluitani. Pitihän munkin! Aika jännää oli, eikä yhtään niin vaivalloista kuin kuvittelin aluksi. Vähän ehkä olisi säätämistä vauhdin kanssa, sw-merino imaisee niin nopeasti väriä kun taas alpakka hitaammin, joten samalla tahdilla värjätessä lopputulokset olivat hyvinkin erilaiset. Näistä kolmesta toivon ehkä nopeimmin pääseväni näkemään valmista pintaa!  
Seuraavat ovatkin sitten Fabelia, 50g vyyhtiä, joista ajattelin tummien yksiväristen kanssa raidoittaa sukkia. Näitä oli todella hauska värjätä ja loputulokset olivat tosi ihania! Fabelia on kyllä melkein ollut hauskin värjätä, vaikka ehkä mun löysälle käsialalle on turhan ohutta sukkalankaa, mutta nää värimaailmat kyllä saavat mut ohittamaan sen seikan. Ehkä myös etsimään vaihtoehtoisia edullisia sukkalankapohjia, perusvilla kutittaa tätä herkkistä liikaa. 


 Loput ovatkin sitten stashistani kaivettuja uutta väriä kaipaavia lankoja. Ylempi oli alunperin valkoinen, joskus värjätty hempeän vaaleanpunaiseksi, nyt marjapuuroisemmaksi. Alemmat kaksi olivat harmaata, niistä tuli herkkuja. Sinne saattoi jäädä sellaisia vielä pari, mitkä vois kaivata uutta väriä! Pitää joku ilta vielä siis värjäillä. Tai no. Saa värjäillä! 
2 comments:

  1. Kauneimmat näkemäni lankavärjäykset! Onnistuiskohan kangasvärjäys noilla väreillä?!?! Kyllä voi töitään kehua kun on niihin tyytyväinen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kiitos paljon! Omaa makuaan on kyllä helppo miellyttää. Mä kyllä sain sellaisen käsityksen, että näillä voisi värjätä kangastakin, sitä en sitten tiedä millaiset välineet se kaipaa. Dharma Acid Dyes kun pistät googleen niin pääset niiden omille sivuille perehtymään :)

      Delete