Thursday, August 20, 2015

Hyvästi lanka!

Ei ehkä kuitenkaan ihan niin dramaattisesta ole kyse, että langoistani luopuisin. Never. Mutta kieltämättä lankalaihiksestakin meni maku, kun möin ja annoin pois n. 27 kiloa lankaa (elopainosta ei olekaan sitten lähteny mitään). Ja kyllä sitä lankaa silti jäikin, pelkästään Dropsin lankoja mulla näemmä on hieman päälle 29 kiloa ja muita lankoja yhteensä 30.7 kiloa. Plusmiinus pari kerää.

Nyt kun tällanen hilpee yhteenveto on tehty, että sitä lankaa tosiaan majailee mun nurkissa noin 60 kiloa, olis ehkä aika jo todellakin tehdä niille langoille jotain. Vaikka neuloo pois!

Mutta, koska olen tällä hetkellä sohvan nurkassa kädettömänä jumissa oleva 4kk ikäisen vauvan äiti, on tullut enemmän shoppailtua sitä lankaa kuin neulottua. Ne neuleet mitä oon tehny, ei varsinaisesti etene kun yhteismäärä on ylittänyt 20, joten ensisijaisesti haluan keskittyä neulomaan niitä pois, etten vaan randomisti aloita uusia töitä ja kiinnitä lankojani niihin ja huiputa itseäni.

Ja koska ehdottomuus on äärimmäisen latistavaa, en aio aloittaa mitään "en osta enää ikinä ainakaan viiteen vuoteen yhtään lankaa" lakkoilua, koska haluan enemmänkin pysyvästi vähentää lankamäärääni ja hillitä, sekä hallita ostopolitiikkaani.

Tässä siis muutama säännöntekele:

1. Saan ostaa lankaa, aina kun olen neulonut 500g edestä lankaa valmiiksi töiksi (jos neulon 800g neuletakin, se lasketaan silti vain kerran).

2. Uutta lankaa saa ostaa vain kerran ja yhdestä paikasta per 500g neuleita.

3. Uutta lankaa saa ostaa vain jos se menee samantien puikoille.

Siinäpä se. Kolme simppeliä sääntöä, jotka toivon mukaan toimii!

Pari poikkeusjuttua on, ensinnäkin mun keskeneräisistä löytyy kaks viittä vaille valmista neuletakkia. Näistä en laske ku korkeintaan sen 50-100g valmistuvien painoon. Ja lakkoon ei myöskään kuulu pari lankatilausta, jotka tällä hetkellä on kesken, eli lankaa on tulossa stashiin vielä, no, kasan verran!

Mutta nyt neuloon, alotin fiksuna uuden villapaidan, koska nehän on yleensä niin nopeita neulottavia...

No comments:

Post a Comment