Thursday, September 17, 2015

Lapselle sukat!

Otin nyt taas pikaräpsyt, että pysyy hyvä flow bloggaamisenkin suhteen päällä. Koska keli ulkona on mitä on, näiden kanssa harjoiteltiin taas vähän kuvanmuokkausta. Perusjutut alan handlata, värisävyt ja valoisuus menee kohdilleen silloin kun pohjana on muutenkin ihan kelpo kuva. Jos kuva on huono, en sille osaa tehdä mitään vielä. Eli saan huonoissakin olosuhteissa parhaista kuvista ihan kelpoja, mielestäni alkaa olla hyvä saavutus jo tällä harjoittelulla!

Nämä sukat olivat ensimmäinen kokeiluni lasten sukissa. Langan valitsi esikoiseni itse, halusi "sateenkaarisukat" sukkajämistäni. Lanka toki loppui kesken, mutta vain pari metriä vajaana, joten sitä ei kunnolla edes näe, että toisen sukan varressa on viimeinen kerros ja päättely tehty eri langalla.

Itse pidän näitä epäonnistuneina kokeiluina, mutta suunta on hyvä. Tuli pituuden puolesta tarpeeksi hyvät, mutta 40 silmukkaa on liian vähän, lopputulos on sen verran kireä ettei meinaa pysyä jalassa. Tiimalasikantapää myöskään ei toimi, joskin olen alkanut siihen kyllästyä itsekin. Oon nyt tehnyt parit jälkijättöiset kantapäät ja tykkään niistä kovasti, seuraaviin lastensukkiin kokeilen niitä myös.


Vartta olisi pitänyt jatkaa sileänä ennen tuota resoria, jonka halusin nilkkaan. Myös pari silmukkaa olis voinut lisätä ennen kantapäätä. Nää on asioita, jotka pitää oppia tekemällä, seuraavista tulee paremmat! Purkaisin nämä sukat, jos lapsi itse ei tykkäisi niistä kovasti. Pitäkööt kun kerran itse tykkää, sehän se on tärkeintä! Nuoremmalle on sukat jo puikoilla, niihin teen jalkapöytäänkin vähän joustinta josko istuisi paremmin.


Ohje: Omasta päästä perusohjeita soveltaen, kärjestä aloittaen
Lanka: Yarngrimoiren Merino Twist Sock, värissä Starman




1 comment: